HERFST

Daar is-ie dan, de herfst; de één vindt het een prachtseizoen en de ander krijgt spontaan de najaarsblues bij het vallen van de eerste bladeren.

DE CHARME VAN DE HERFST

De herfst is echt een overbruggingsseizoen, het is de overgang van de zomer naar de winter, de omschakeling van het relaxte buitenleven met barbecue, zonnebrandcrème en drankjes op een zonovergoten terras naar een leven binnenshuis met stamppot, open haard en warme plaids en lekkere kopjes thee. En dat alles in een tijdsbestek van een paar maanden – wat zeg ik, soms zelfs maar een paar weken. Afscheid nemen van de zomer valt soms zwaar maar er zijn ook hele volksstammen die juist intens gelukkig worden van het najaar. Die ietwat rottende herfstlucht, de ochtendnevel, de paddenstoelen, de spinnenwebben en de prachtige bomen met hun kleurrijke bladeren, waar de zon heus nog wel eens doorheen schijnt, alles heeft zijn charme …

LANGER SLAPEN IN DE HERFST

Wanneer begint de herfst nou echt? Weerkundig gezien op 1 september, gewoon omdat het lekker praktisch is. Je hebt dan 3 herfstmaanden, september, oktober en november. Maar de astronomische herfst begint ruim 3 weken later, dit jaar op 23 september. Waarom? In de zomer schijnt de zon vooral op het noordelijk halfrond en in de winter juist op de zuidelijke helft van de aardbol. Precies op die 23ste september schijnt er net zoveel zon op het noordelijk als op het zuidelijk halfrond, de dag en de nacht zijn dan even lang. Daarna worden de dagen natuurlijk alleen maar korter. Het voordeel daarvan is wél dat de nachten dan automatisch langer zijn; je kunt meer slapen. En op 28 oktober, als de wintertijd ingaat, krijg je zelfs een extra nachtelijk uur kado.

SINTERKLAAS KOMT ER WEER AAN

Wat zijn nu de feestelijke highlights van de herfst? Wat valt er allemaal te vieren? Sowieso veel verjaardagen, want naar het schijnt is 25 september de dag waarop de meeste Nederlanders jarig zijn. Natuurlijk hebben we ook Dierendag, Halloween, Sint Maarten (of het elf/elf bal voor de carnavalvierders) en uiteraard de intocht van Sinterklaas op 17 november. Tenslotte – lest best – in het staartje van de herfst is daar dan het Sinterklaasfeest zelf op 5 december! En dat er niets rijmt op het woord herfst, is helemaal niet erg.

Bovendien hoeft het niet elke dag groot feest te zijn. Gewoon flink uitwaaien op het strand en daarna aan de warme chocolademelk is ook heerlijk. Of met een vers kopje thee (liefst mét taart) en een goed boek of Netflix op de bank. Jazeker, de herfst kan guur zijn, koud, nat en stormachtig, maar het is ook een mooi, sfeervol en heel gezellig seizoen. Zeker met het vooruitzicht van de feestdagen aan het eind van het jaar. Met lekker eten en drinken, de kaarsjes aan, met familie en vrienden én met kadootjes natuurlijk.

Gewoon genieten dus.

 

FOTOCOLLAGE VAN HET HERFST SEIZOEN
PRODUCTEN VAN DEZE MAAND
kado voor je beste vriendin Love and Friendship pakketkado voor je beste vriendin Thuiswijn

kadopakket LOVE AND FRIENDSHIP

 39,95

 

Bij wie voel jij je echt thuis en helemaal op je gemak? Wie is er altijd als jij een luisterend oor nodig hebt en met wie deel jij lief en leed? Misschien je allerbeste vriend(in), je moeder of je liefste zus? Die persoon verdient zeker dit LOVE AND FRIENDSHIP kadopakket.

Wat er allemaal in dit pakket zit? Een lekkere fles THUISwijn, de heerlijke theemelange T99 FOR EVER AND EVER, een houten serveerplankje van Mijn Stijl, een mooi porseleinen schaaltje van Pomax, hippe linnenlook servetten, een leuk weckpotje met kaars en de tekst ‘it’s a perfect day for a perfect day’ én een dubbelzijdige medium kaart met binderclip.

Dus eerst de thee en dan aan de wijn. Jullie raken vast nooit uitgepraat. Op de liefde en de vriendschap!

kadopakket TRY ME, FROM THE ORIENT 4 soorten thee (brievenbuspakje)

 14,95

TRY ME, FROM THE ORIENT is een fantastisch theepakket met 4 soorten thee, allemaal van topkwaliteit en afkomstig uit het Verre Oosten, de bakermat van de theecultuur.

In dit pakket zitten 4 stijlvolle zakjes thee van 30 gram, namelijk:

T06  TEA, MY DEAR?

T08  JOYFUL JASMINE

T11   LEAN, MEAN AND GREEN

T12  ORIENTAL TEA TIME

Geniet zelf van de aromatische zwarte Ceylon thee, afkomstig van de beroemde St. James plantage op Sri Lanka, van de verfijnde Chinese jasmijn thee, van de pure groene Sencha Fukuyu uit Japan en van de volle smaak van de licht geoxideerde Oolong thee.

Óf geef dit bijzondere TRY ME pakket kado. Je kunt het rechtstreeks per brievenbuspost laten versturen naar de gelukkige ontvanger. Met een persoonlijk berichtje, als je wilt.

Het is toch een feestje, of beter gezegd een tea party, om zo’n pakketje te ontvangen? Enjoy this tea!

kadopakket WARM AND TENDER

 69,95

Buiten is het guur, koud en donker …

Maar binnen maak je het knus en gezellig met dit WARM AND TENDER pakket. Het luxe imitatie bontvel (afmeting 95×70 cm), de 2 dubbelzijdige kaarten met binderclip en de 2 windlichtjes zorgen voor sfeer in je huis.

Een heerlijk verwen kado voor je zelf óf leuk om aan een ander te geven, bijvoorbeeld na een verhuizing.

 

 

 

 

kadopakket AUTUMN LEAVES IN A TEA CUP

 34,95

Buiten wordt het donker, maar binnen …

kun je heerlijk genieten van dit kadopakket. De inhoud bestaat uit 2 soorten thee, passend bij het herfstseizoen, een fijne theemok en bijpassend minischaaltje van Broste (in de kleur Nordic sea), losse chocola van Simply Chocolate, een dubbelzijdige kaart met binderclip en 2 glazen windlichtjes.

Light the candles en proef de herfst.

 

 

Herfst boeket AWESOME AUTUMN (inclusief vaas)

 99,95

Hier word je toch blij van?

Dit sfeervolle herfstboeket AWESOME AUTUMN bestaat uit 11 verschillende kunstbloemen en -takken in mooie herfsttinten. Deze bloemen lijken nét echt en bovendien krijg je er een mooie, bijpassende glazen vaas bij. Heel gemakkelijk, kant en klaar. Absoluut een aanwinst voor je huis. En een aankoop waar je nog jaren plezier van hebt.

Zo wordt het zeker een adembenemend mooie herfst.

 

Herfstboeket IT’S A FABULOUS FALL

 109,95

Dit subtiel gekleurde herfstboeket van prachtige kunstbloemen, die bijna niet van echt te onderscheiden zijn, is echt een blikvanger in je woonkamer of hal of elke andere plek in je huis. Maar ook op kantoor of in een winkel staan deze bloemen natuurlijk prachtig.

Zo creëer je een echte herfstsfeer.

Het boeket bestaat uit 14 verschillende bloemen en takken die je ook steeds weer op een andere manier kunt combineren. Je hebt er zo jarenlang plezier van.

XL KAART ‘DRINK TEA, READ BOOKS, …’

 5,95

Dubbelzijdige kaart met zwarte binderclip

kant A  drink tea, read books, keep warm, be happy

kant B  foto ‘a cup of tea on a rainy day’

afmeting 21×21 cm

Twee-in-één miniposter aan de muur én gewoon leuk om als kaart te versturen

 

T33 AUTUMN LEAVES IN A TEA CUP herfstthee

 2,25 3,50

 

T33 AUTUMN LEAVES IN A TEA CUP is een heerlijk geurende vruchten- en kruidenmelange van appel, druiven, kaneel, peren, johannesbrood, amandelen, sinaasappelbloesem, kamillebloesem en saffloerbloesem, die perfect past bij het najaar. Je proeft de herfst. Laat het buiten maar lekker regenen en waaien, deze herfstthee brengt de gezelligheid die hoort bij dit seizoen.

Verkrijgbaar in verpakkingen van 30 of 50 gram.