Lente, een heerlijk seizoen

LENTE

Wie houdt er nu niet van de lente? Het voorjaar kan ons toch niet vroeg genoeg beginnen? Tot nu toe hebben we natuurlijk enorm veel geluk met een lente die al in februari is los gebarsten. Spring is in the air, heerlijk!

WANNEER IS HET LENTE?

Officieel start het meteorologische lenteseizoen op 1 maart maar de astronomische, ‘echte’ lente begint pas ‘s avonds op 20 maart, als de dag en de nacht ongeveer even lang duren. Om op 21 juni dan weer te eindigen; dat is de langste dag van het jaar. Daar komt het woord lente ook vandaan, van het ‘lengen’ der dagen, de essentie van het voorjaar.

LICHT EN LENTEKRIEBELS

Weg met die sombere, donkere dagen, we ontwaken uit onze winterslaap en we willen licht! En dat geldt niet alleen voor ons en voor alle dieren, ook bomen en planten hebben licht nodig om te kunnen groeien, en dat is juist wat er nu gebeurt. De tulpen en narcissen schieten uit de grond, overal verschijnen knoppen, blaadjes en bloemen; het wordt groen buiten. Dat je hierdoor ook flink last kunt krijgen van hooikoorts, nemen we maar op de koop toe. Doordat er meer licht en meer zon is, voelen we sowieso ‘lentekriebels’. We maken serotonine en dopamine aan en deze gelukstofjes zorgen voor een heel opgewekt, soms zelfs euforisch gevoel. En ze geven ons voor energie, onder andere voor de voorjaarsschoonmaak; alles fris, het huis krijgt een voorjaarsmetamorfose!

PASEN VALT ALTIJD IN DE LENTE

Al hoewel we nu dus al flink verwend zijn met prachtig, lenteachtig weer, zijn vooral april en mei gevoelsmatig toch wel de echte voorjaarsmaanden. Dan staat alles in bloei, de tuindeuren gaan open, de vogeltjes fluiten, nieuwe plantjes de grond in; de tuin wordt onze 2e huiskamer. En Pasen associëren we natuurlijk ook direct met het voorjaar. Weet je hoe eigenlijk bepaald wordt wanneer het precies Pasen is? Nou, het valt altijd op de eerste zondag na volle maan na de eerste lentedag. Dit jaar is dat best laat, op 21 april pas.

Hoe dan ook, het is weer tijd om te genieten van de zon en van het buitenleven. En van onze lentethee T31 YES, IT’S SPRINGTIME!. Bovendien is het weer tijd voor kadootjes. Om te geven met Pasen bijvoorbeeld, en natuurlijk met Moederdag, de 2e zondag in mei. Bovendien worden in het voorjaar van oudsher de meeste baby’tjes geboren, dus er zijn niet alleen babyparty’s maar vanzelf ook veel verjaardagen te vieren in dit seizoen. Zeker een kadootje en een feestje waard.

Kortom, we gaan een mooi, licht en hopelijk heel zonnig seizoen tegemoet. Geniet ervan!

 

FOTOCOLLAGE VAN HET LENTE SEIZOEN
PRODUCTEN VAN DEZE MAAND
theepakket met de 4 favoriete soorten thee van HUISvanMO, aangevuld met een kaart en chocolatheepakket met 4 soorten losse thee. Enjoy this tea!

kadopakket TRY ME, MY FAVOURITES (brievenbuspakje)

 17,95

 

Dit is echt één van mijn favorieten, theepakket TRY ME, MY FAVOURITES. En hiermee kun je vast heel veel andere theeliefhebbers blij maken.

In dit pakket vind je 4 van de favoriete theesoorten van HUISvanMO, te weten

T05  OH BLACK BETTY

T13  DOUBLE MINT FOR ME

T18  HAPPY WITH A HINT OF CITRUS

T21  OUT OF AFRICA

Het is een heel gevarieerde selectie; een prachtige zwarte Assam thee met stukjes vanille, een heerlijk frisse munt melange met zoethout, een superlekkere groene thee met citrus en een verrukkelijke rooibos met rozemarijn, gember en rozenblaadjes. De thee is smaakvol verpakt in glanzend zwarte zakjes (30 gram) met mooie etiketten. En van de namen van deze thee word je gewoon blij toch?

Dit pakket wordt helemaal een feestje door de toevoeging van een toepasselijke, originele kaart, die aan 2 kanten bedrukt is, én niet te vergeten door mijn lievelings-chocoladereep Grainy Sue van Simply Chocolate. Gewoon super leuk en lekker om te geven. En helemaal om kado te krijgen, zeker als je er nog een persoonlijk berichtje aan toevoegt (via de Bestelnotities). Bovendien past het pakketje gewoon door de brievenbus; de gelukkige ontvanger hoeft er dus niet voor thuis te blijven.

Enjoy this tea! Dat gaat zeker lukken.

XL KAART ‘DRINK TEA, READ BOOKS, …’

 5,95

Dubbelzijdige kaart met zwarte binderclip

kant A  drink tea, read books, keep warm, be happy

kant B  foto ‘a cup of tea on a rainy day’

afmeting 21×21 cm

Twee-in-één miniposter aan de muur én gewoon leuk om als kaart te versturen