hou jij van de winter?

De winter, het koudste seizoen dat we hier kennen. Romantische associaties met versgevallen sneeuw, ijspret, sleetje rijden en sneeuwpoppen maken, glijpartijen, bomen met prachtig berijpte takken, schitterende ijskristallen en natuurlijk ook met dikke winterjassen, wollen truien, sjaals en warme handschoenen.

DECEMBER EN DE DONKERE DAGEN VOOR KERST

De start van de astronomische winter op 21 december is veelbelovend. Het zijn de donkere dagen voor Kerstmis, met het vooruitzicht op het feest van het licht, het feest van familie en vrienden, gezellig samen eten en drinken, kadootjes geven en ontvangen. Kortom een heerlijke, sfeervolle periode, ‘the most wonderful time of the year’. En aansluitend volgt het spetterende uiteinde en het nog betere, sprankelende begin van een nieuw jaar met alle goede voornemens die daarbij horen. We hebben er zin in!

A WARM WINTER WELCOME OF WINTERBLUES

De winter, veel mensen hebben ook een haat/liefde verhouding met dit seizoen. Want na die uitbundige decembermaand volgen januari en februari. Uiteraard kun je dan heerlijke wandelingen maken of – met een beetje geluk – prachtige schaatstochten. Maar hoe mooi het buiten ook kan zijn, het is er dan toch vooral leeg, kaal en koud. De natuur houdt zijn winterslaap. Soms zouden we daar zelf ook het liefst aan willen toegeven. Jezelf gewoon een paar maanden verstoppen, heerlijk bijslapen en pas naar buiten komen als het daar weer een beetje groen en zonnig wordt. Maar helaas, dat is er voor de menselijke soort niet bij, de plicht roept. Gelukkig zijn er nog wél de ski-vakantie en het carnaval. Zeker iets om naar uit te kijken voor de liefhebbers. Maar als je daar helemaal niks mee hebt, is het even doorbijten deze periode. De winterblues liggen op de loer.

Eens te meer een reden om ervoor te zorgen dat het in huis heerlijk warm, gezellig en sfeervol is. Bewapen je tegen Blue Monday, steek de kaarsen maar aan, kruip met een goed boek en een lekkere kop winterthee – wat dacht je van T34 A WARM WINTER WELCOME – onder een plaid op de bank. Of ga heerlijk bingewatchen. Uiteindelijk wordt het altijd weer lente …